tomaattinen linssikeitto meksikolaisittain



Tämän linssikeiton resepti on kulkenut matkassa jo kauan. Joka kerta sitä tehdessäni muistan, kuinka sitä voisi hieman useammankin tehdä, sillä siihen on käytännössä olemassa aina ainekset (linssit säilyvät kuiva-ainekaapissa ja kaapissa on aina hyvä olla Mutti-tomaattimurskaa), se on mutkaton valmistaa ja se on maukasta. Lisäksi tämä keitto on nyt ajankohtainen monella tapaa: yhä viilenevät ilmat, opiskelijabudjetit lukuvuoden alettua ja onpahan mielessä myös eräs J. Niinistön lausunto linssikeitoista sun muusta. Tähän voi vaan lisätä, että kaiken lisäksi tämä keitto on supertäyttävää. Linsseissä on proteiinia hurjasti, ja niiden vuoksi tämä keitto onkin paksu ja täyteläinen. Halutessaan toki keitosta voi tehdä kuinka ohutta, mutta itse pidän tämän tuhdista ja ruokaista rakenteesta.

Lisäksi keiton voi halutessaan höystää lisukkeilla. Jääkaapista löytyneellä ranskankermalla ja persiljalla höystin vielä keittoa. Maustamattomat tortillasipsit kruunaavat kokonaisuuden. Lime tuo keittoon hapokkuutta, ja sitä voikin lisätä vielä keittokulhoonkin. Halutessaan persiljan sijaan voi käyttää myös korianteria, josta itse ainakin pidän nykyään yhä enemmän.

Resepti:

noin 3 dl punaisia linssejä
400 g Mutti-tomaattimurskaa
1 punainen suippopaprika
1 tuore chili
2 sipulia
2-3 valkosipulin kynttä
1 lime (mehu)
n. 7-8 dl vettä
suolaa
mausteita maun mukaan
(esim. intialainen Garam masala, jauhettu inkivääri... )

Huuhtele linssit kylmällä vedellä tiheäverkkoisen siivilän avulla.
Kuori ja pilko sipulit.
Kuutioi sekä chili että paprika pieniksi paloiksi.
Kuullota öljyssä sipulit (älä ruskista), lisää vielä joukkoon sekä valkosipuli, paprika ja chili.
Lisää sitten päälle kylmä vesi ja kiehauta. Lisää joukkoon huuhdellut punaiset linssit.
Keitä keskilämmöllä noin 15-20 minuuttia.
Lisää tomaattimurska ja limen mehu sekä mausteet (esim. tilkka Garam Masalaa, jauhettua inkivääriä) ja suolaa. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.

Kuumenna ja kiehauta nopeasti. Nauti sellaisenaan tai lisää päälle esimerkiksi ranskankermaa, silputtua persiljaa tai korianteria, limen mehua ja tortillasipsejä. 

Määrästä tulee 3-4 ruokaisaa annosta.


P.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä. 

Kommentit