mokkapalat (ne aivan perinteiset)


Jauhot  pöllyää ja tiskiä kasaantuu, mutta ai että miten hyviä ovat perinteiset mokkapalat. Ne kahvi-kaakaokuorrutetut, nonparelleja unohtamatta. Ne maistuvat ehdottomasti vielä parempina seuraavana päivänä jääkaapissa tekeytyneinä.



Mielessä oli pitkään leipoa mokkapaloja, niitä kaikkein perinteisimpiä.

Näihin tarvitaan roppakaupalla voita ja sokeria, kippoja ja hieman kärsivällisyyttä (jos jaksat odottaa seuravaan päivään, niin sinut palkitaan vielä paremmalla maulla). Lopputuloksena sinulla on mitä herkuin leivonnainen...tai hieman useampi eli koko pellillinen.

Mokkapalat kuuluu mun lapsuuden suosikkeihin ja varmaan sen ajan hittileivonnaiseen, joten siksikin vaalin tällaista perusreseptiä, jonka pinnalle ripotellaan värikkäitä nonparelleja. Nämä on itselle ne perinteiset ja parhaimmat mokkikset. Ainesosien suhteen voi vähän varioida varmasti ja leivonnaisen paksuudenkin suhteen.

Näihin mokkapaloihin (pellilliseen) tuli:


pohja:

200 g voita
2 1/2 dl sokeria
4 munaa
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
2 dl (kaura)maitoa


kuorrute:

75 g voita
4 dl tomusokeria
0,75 dl keitettyä kahvia
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria

pinnalle:

nonparelleja/strösseleitä

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon sulatettu ja jäähtynyt voi. 


Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seos munasokerivaahtoon siivilän läpi. Lisää myös maito.


Levitä leivinpaperille päällystetylle pellille. 

Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 - 20 minuuttia. Taikinapohja on kypsä kun esimerkiksi puiseen sushipuikkoon/cocktail-tikkuun ei tartu taikinaa.
Nosta pois uunista ja anna levätä hetki.

Valmista kuorrute sulattamalla voi, sekoita siihen keitetty kahvi (saa olla vähän vahvempaakin) ja muut ainesosat. Jos lisäät perinteisen kaakaojauheen kuten Van Houtenin (mitä suosittelen), niin siivilöi se joukkoon. Esimerkiksi tästä syystä myös pohjataikinaan tuleva kuivien ainesosien seos on hyvä siivilöidä, sillä siihen jää ylimääräiset kaakaojauhekököt.

Levitä kuorrute hieman levänneen pohjan päälle ja ripottele nonparellit.

Anna jäähtyä! Mokkapalat ovat ehdottomasti parempia seuraavana päivänä jääkaapissa tekeytyneinä ja jääkaappikylminä tarjoiltuina.

Kommentit

  1. Tuleeko tuo voi mukaan myös pohjaan sulatettuna? Laitatko sen missä vaiheessa? Ihanat mokkikset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, sulatettuna voi taikinan joukkoon. Sen voi laittaa vaikka lopuksi joukkoon hieman jäähtyneenä. Kivoja leipomisia! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! :)