Porkkanakeitto saa makutwistiä omenasta

Porkkanakeitto on yksinkertainen ja maukas arkiruoka, johon twistiä saa syyssadon omenista. Tämä ohje on vegaaninen. Tee isoon kattilaan kaksinkertainen annos tuplaamalla ainesosien määrät. Jos kattilakokoa piisaa, niin mikset vaikka triplaisi ja pakastaisi ylimääräiset annokset. Suurin työ on tosiaan vihannesten kuorimisessa ja pilkkomisessa, kattila hoitaa loput.


2 - 3 kulhollista keittoa

500 g porkkanoita
kylmää vettä 
1 sipuli
oliiviöljyä paistamiseen
yksi normaalikokoinen omena tai kaksi pientä
purkillinen kaurakermaa (2 dl)


Pilko ja hienonna sipuli. Kuori ja pilko porkkanat pieniksi kuutioiksi.

Kuullota kattilassa ensin sipulia. Lisää sitten joukkoon porkkanakuutiot ja lisää päälle kylmää vettä sen verran, että vihannekset juuri ja juuri peittyvät. Ole tarkkana kuin porkkana, sillä veden määrä säätelee sen kuinka kiinteää sosekeitosta tulee, ethän siis lisää vettä liikaa.

Keitä keskilämmöllä niin kauan kunnes porkkanat pehmeytyvät. Lisää aivan loppuvaiheessa kuorittu ja kuutioitu omena joukkoon.

Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Lisää joukkoon lähes kaikki kaurakerma (jätä pieni määrä keiton pinnalle). Lämmitä vielä hetki. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa. Itse en lisännyt mitään mausteita ja olinkin hämmästynyt siitä kuinka hyvältä ja valmiilta keitto maistui ilman suolaa. Omena teki varmasti kyllä ihmeitä ja loppuvaiheessa sen lisäys piti maun raikkaana!

Annostele sopiva määrä kippoon ja koristele kaurakermalla ja chilihiutaleilla. Nauti esimerkiksi tuoreen sämpylän kanssa. Näiden ihanien sämpylöiden ohje on tulossa vielä sivustolleni. Valitettavasti ne eivät ole vegaaniset, joten en yhdistä niitä tähän julkaisuun.


P.S Otahan Instagram-tilini @soupzblogi seurantaan, jos haluat lukea lisää juttujani.  Päivitän sitä usein myös muilla kuin blogiini tulevilla aiheilla, mutta usein annan esimakua siitä mitä blogissani tulen julkaisemaan. Tili on loppujen lopuksi vielä alkutekijöissä (alle 100 julkaisua), mutta on ehtinyt saada jo ihania seuraajia. Painotus Instagramiin tulee varmasti jatkumaan jo sujuvan vastavuorovaikutuksen takia ja yhteistyökin sovittu sen kautta. Olen siis enemmän kuin ilahtunut viestien vaihdosta Instagramissa. Otapa siis yhteyttä jos mielesi tekee kommentoida, kysyä tai ehdottaa jotain. :)

Kommentit