Pinaatti-mozzarellamakaronilaatikko


Tämän pinaatti-mozzarellamakaronilaatikon valmistin taannoin kaapeista löytyneistä aineksista. Joskus hyvät ruokaideat syntyvätkin soveltaen ja esimerkiksi hyödyntäen aineksia, joita uhkaisi muuten ruokahävikki.

Tämä ohje on supersimppeli. Ei tarvita kuin kattila ja uunivuoka. Mitä nyt leikkuulauta sipuliin, mutta halutessaan senkin voi jättää väliin. Sipuli tuo kuitenkin aina hyvää makua. Tähän ei tule munamaitoja eikä muita juustoja kuin mozzarellapallo.

Hyvä ja nopea arkiruoka! Resepti kuvan alla.




Makaronilaatikko pinaatista ja mozzarellasta

400 g makaronia
1 sipuli
pussillinen pakastepinaattia
1 mozzarellapallo 
1 kasvisliemikuutio 

Keitä makaroni al denteksi kasvisliemessä.

Pilko sipuli hyvin pieniksi kuutioiksi. Sulata pakastepinaatti ohjeen mukaan. Valuta vesi pois.

Sekoita keskenään keitetty makaroni (ja hieman lientä halutessasi, jolloin laatikko on hieman kostea), sulatettu pinaatti ja sipulisilppu (halutessasi voit kuullottaa ensin kattilan pohjalla ja laittaa sitten hetkeksi syrjään). Kaada paistonkestävään vuokaan. Revi mozzarellaa makaronilaatikkoon painellen pinnalle niin että se uppoaa hiukan.

Paista keskitasolla 200 asteessa kunnes pinta on saanut rusketusta.  Nauti. 


P.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä.  


Jos pidät juuston ja pastan yhdistelmästä, niin voisit olla kiinnostunut myös leipäjuustopastasta? Reseptiin alla olevaa kuvaa klikkaamalla. 

https://soupzblog.blogspot.com/2020/01/leipajuustopasta.html
 

Kommentit