kotiliesi

Bataatti on täytetty vihanneksilla ja fetalla

Täytetty bataatti vähintään kerran talvessa on vaivansa väärti. Bataatin pehmeys ja makeus toimii hyvin yhdessä suolaisemman fetan sekä tulisemman chilin kanssa. Makua täytteeseen tuovat myös varsiselleri, sipuli ja suippopaprika. Nautitaan sellaisenaan tai vihersalaatin kera.TÄYTETYT BATAATIT (kahdelle)

2 pientä bataattia (a´ noin 400 g)
1 sipuli
puolikas suippopaprika
1 varsiselleri
1 chili
noin 50 g fetaa
persiljaa
korianteria


Aloita pesemällä bataatit ja halkaisemalla pituussuunnassa. Bataatissa on paljon tärkkelystä, joten tarvitaan iso terävä veitsi ja tarvittaessa veistä voi huuhdella kylmän veden alla.

Tee puolikkaiden pintaan vielä ristikkäiset viillot lähes pohjaan asti varoen osumasta pohjaan.
Asettele leivinpaperille pellille, voitele oliiviöljyllä ja ripottele päälle suolaa.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia (tämänkin takia pienemmät bataatit ovat hyviä) . Bataatti on sopiva, kun sitä on helppo lusikoida.

Bataattien kypsymistä odotellessa valmista kuitenkin täyte:

Kuori ja silppua sipuli. Kuutioi varsiselleri ja suippopaprikan puolikas. Silppua tuore chili (siemenineen). Paista oliiviöljyssä ensin sipulia ja lisää hetken päästä paprika ja varsiselleri. Lisää lopuksi chili ja tuoreet yrtit. Voit jättää pannun syrjään odottamaan bataattien kypsymistä.

Kun bataatit ovat kypsät, lusikoi täyte varovasti joukkoon pannulle. Lisää myös kuutioitu feta. Maista ja mausta oman maun mukaan suolalla.

Lusikoi täyte bataatteihin. Täytettä voi olla hieman kukkurallaan, ainakin itse lusikoin lähes kaiken täytteen bataatteihin. Päälle voi ripotella halutessaan vielä esimerkiksi grana padano-juustoa tai muuta juustoa. Laita takaisin uuniin noin 10 minuutiksi. Lopputuloksena on ihanan höyryävän kuuma bataatti.
P.S Jos pidät täytetyistä kasvisherkuista, niin kurkkaa myös seuraavat reseptini, joihin pääset kuvia klikkaamalla. Olen muuten täysin varma siitä, että lisää täytettyjä asioita on tulossa tähän blogiin.https://soupzblog.blogspot.com/search/label/enchiladat


https://soupzblog.blogspot.com/search/label/t%C3%A4ytetyt%20paprikat


https://soupzblog.blogspot.com/search/label/t%C3%A4ytetyt%20ohukaisetP.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...