Sitruuna-mustikkamuffinssit tuorejuustotäytteellä

Sitruunaiset muffinssit ovat ihanan raikkaita ja meheviä, varsinkin kun ne saavat joukkoonsa mustikoita ja täytteeksi vielä vaniljaista tuorejuustoa.

Nauti sellaisenaan tai kello viiden teen aikaan teekupposen kera. Ehdottaisin näitä myös pääsiäisen juhlaherkuiksi. Muistitteko, että pääsiäinen on ensi viikolla? Sen ajankohta vähän kun heittelee vuosittain...

Näiden valmistaminen on superhelppoa ja varsinkin muffinssipellillä muffinssit yleensä onnistuvat. En luokittelisi itseäni superahkeraksi makeiden herkkujen leipuriksi, mutta muffinssipeltiä on kyllä kulutettu useat kerrat vuosien aikana.


Sitruuna-mustikkamuffinssit vaniljatuorejuustolla 
(noin 10 isoa)


1 sitruuna
2 dl (pakaste)mustikoita
3 munaa
200 g voita
2,5 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljajauhetta
0,5 dl maitoa
vaniljatuorejuustoa 





Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 

Vatkaa huoneenlämmössä pehmennyt voi ja sokerit keskenään. Lisää joukkoon munat.

Sekoita joukkoon kuivat aineet ja maito sekä pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu. Kuori on helpompi raastaa kokonaisesta sitruunasta, joten tee se ensin. Sekoita lopuksi joukkoon mustikat suoraan pakastimesta.

Laita muffinssipellille vuokiin muutama vuoka kerrallaan ensin taikinaa ja sitten noin ruokalusikallinen vaniljatuorejuustoa ja päälle taikinaa. Käytän itse mielelläni isoja muffinssivuokia, jolloin täytettäkin voi laittaa reilusti. Voit kuitenkin käyttää pienempiäkin vuokia. Vaniljatuorejuustoa löytyy muuten esimerkiksi Valion Eila-merkiltä (laktoositon), yksi rasia riittää hyvin (noin puoli rasiaa kuluu täytteeseen, joten voit valmistaa vaikka uuden satsin lähipäivinä).

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 - 30 minuuttia (omasta uunista ja muffinssien koosta riippuen). Muffinssit ovat hyviä kun väriä on hieman pinnalla ja taikina ei ole lötkö. Testailen itse välillä haarukalla ja näitä paistoin lähemmäs 30 minuuttia. Vaniljatuorejuuston ansiosta taikina voi tuntua pehmeämmältä ja se kuuluu asiaan. On myös ihan ok, jos täyte pursuaa sisuksista. Heti ensipuraisusta muffinssi voikin poltella kieltä ja huulia, mutta hetken levättyään täyte on jo kiinteämpi. Itse en voinut vastustaa maistamista samantien. Vaikka toisaalta maku syventyy seuraavana päivänä, niin mikään ei ole parempaa kuin uunituore muffinsi!

Kokeilehan itse. :)

P.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä. 


Kommentit

  1. Näitä kyllä teen, mutta aattelin raastaa sitruunan enkä muffinssia ������.
    Marja kommentoi

    VastaaPoista
  2. Munat??Montako?
    Leena K.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! :)