Kesäkurpitsa-fetapiiras

Nyt on suomalaisen kesäkurpitsan satokausi! Omalla kasvimaalla on pukannutkin mukavasti reilunkokoisia kesäkurpitsoja ja eilen teimme kahdesti samanlaiset piiraat vieraille, joita kävi kahteen otteeseen päivän mittaan.

Voisi siis sanoa, että reseptiä on kyllä testailtu ja saanut suosionosoitukset vieraiden keskuudessa!

Tässä siis reseptiä herkulliseen kesäkurpitsa-fetapiiraseen. Ohjeesta on halkaisijaltaan noin 20 sentin irtopohjavuokaan. Isompaan vuokaan tai pellilliseen suosittelen tuplaamaan ohjeen määrät.



KESÄKURPITSA-FETAPIIRAS


Pohja

100 g pehmeää voita
noin 3 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
noin 0,5-1 rkl kylmää vettä

Sekoita ainekset kulhossa keskenään kiinteäksi ja pehmeäksi möykyksi, joka ei tunnu enää kovin tahmaiselta. Lisää jauhoja kuitenkin varoen, sillä liiallinen määrä jauhoja tekee pohjasta liian kovan ja murenevan.

Kääri taikinapallero kelmuun ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.

Täyte:

1 pieni kesäkurpitsa tai puolikas isosta
eli noin 250-300 g
2 pientä sipulia tai 1 iso
2-3 valkosipulinkynttä
paketillinen fetaa  kuutioituna (150 - 200 g)
purkillinen ranskankermaa (150 - 200 g)
rouhaus mustapippuria
(rouhaus suolaa)
(juustoraastetta piiraan päälle)

Suikaloi tai kuutioi sipulit. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Paista pannulla niin että saavat väriä.

Sekoita sitten kulhossa keskenään sekä paistetut sipulit ja kesäkurpitsat että loput täytteet, feta kuutioituna.

Kauli tai painele taikina sopivan kokoiseksi pohjaksi (myös reunoille) leivinpaperille vuoratulle irtopohjavuoalle tai piirasvuokaan.

Lusikoi täyteseos pohjan päälle. Ripottele päälle hyvää juustoraastetta kuten cheddar-goudaa.

Paista piirasta uunin keskitasolla 200 - 225 asteessa noin 20 - 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki, tarjoile ja nauti!

P.S Jos täytettä tuntuukin jäävän yli, niin lopusta täytteestä voi tehdä vaikka pikamunakkaan paistinpannulla lisäten ja sekoittaen täytteeseen munia täytteen määrän mukaan!


P.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä.

Kommentit