Paras tiikerikakku


Nyt on tiikerikakulle ehkä paras ohje. Ja olisikohan tässä kaikkein paras kuivakakku ikinä? En tiedä, mutta sen tiedän, että tätä reseptiä olen suosinut muutamaan otteeseen, ja joka kerta kakku tulee syötyä pelkästään kahdestaan lähes hetkessä.

Omasta mielestä se on aivan parasta juuri uunista otettuna, lämpimänä. Jos kakku säilyy kuitenkin seuraavaan päivään, niin se on silloinkin mehevän herkullista.

Raaka-aineet ovat sellaisia, joita omasta kaapista löytyy käytännössä aina ja kenties monen teistä kaapista. Sellaisia perusraaka-aineita niin suolaiseen kuin makeaan leivontaan. Ennen meiltä ei löytynyt useinkaan maitoa, mutta nykyään sitäkin pidetään (jää-)kaapissa, jotta saa herkun kaakaon. Ja siispä kaakaojauhepaketillinenkin on vakiovaruste.

Jos sulta nyt puuttuisi esimerkiksi kaakaojauhe, niin suosittelen ehtaa kaakaojauhetta esimerkiksi Van Houtenia! Sillä tulee herkut kaakaot ja leivonnaiset. Esimerkiksi just tiikerikakun raitoihin käytän sitä muutaman ruokalusikallisen. Tai sitten suklaamuffinssit tai mokkapalat.... kyllä sille käyttöä ajoittain löytyy!



PARAS TIIKERIKAKKU

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  •  2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria 

 + tiikerin raitoihin tarvitaan:
  • 4 rkl kaakaojauhetta (Van Houten Cacao)
  • 3 rkl maitoa 

+ koristeluun:
  •   tomusokeria

Ja näin valmistuu kakku:


Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja kananmunat.

Lisää  joukkoon kaikki muut ainekset maitoa ja kaakaojauhetta lukuunottamatta ja sekoita huolellisesti.

Ota nyt taikinasta toiseen kulhoon noin puolet seoksesta ja lisää tähän kaakaojauhe sekä maito. Nyt sinulla on siis toisessa kulhossa vaalea taikina ja toisessa tumma taikina.

Voitele rypsi-/rapsiöljyllä tai sulatetulla voilla kakkuvuoka ja jauhota korppujauhoilla. Korppujauhot tuovat myös kakun pintaan hieman karheutta, josta ainakin itse pidän.

Annostele kumpaakin taikinaseosta hieman vuorotellen ja tasaisesti 1 - 1,2 litran kokoiseen vuokaan.

Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys puisella tikulla/sushipuikolla tai vaikka haarukalla.

Kakku maistuu erinomaiselta lämpöisenä, juuri uunista tulleena. Toki kakkujen sanotaan myös paranevan seuraavaan päivään. Molempi parempi.

Halutessasi siivilöi kakun päälle ja lautaselle tomusokeria. 

 

 

P.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä.

Kommentit